Zorg voor bewegen

Adres:

Akerdijk 235, 1171 RA Badhoevedorp

Veel gestelde vragen

Hieronder kun je snel een antwoord vinden op vragen over de behandeling, over de vergoeding van de verzekeraar of op een meer praktische vraag. Staat je vraag er niet bij dan kun je contact opnemen, je kunt bellen of mailen of via deze site een bericht sturen.

De behandeling begint met een vraaggesprek over de klachten of problemen. Afhankelijk van de klachten / problemen waar u mee komt, worden deze verder in kaart gebracht. Als u voor algemene oefentherapie komt dan wordt geprobeerd een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw houding en beweging gedurende de dag in uw werk, dagelijkse bezigheden, sport en hobby’s. Na het vraaggesprek wordt vaak een lichamelijk onderzoek gedaan om te zien hoe uw houding is, maar bijvoorbeeld ook om na te gaan wat de beweeglijkheid en/of wat de bouw van uw wervelkolom is. Aan de hand van deze gegevens brengen wij in kaart wat uw dagelijkse lichamelijke (over)belasting is en op welke manier een behandeling het meest zinvol is. Wij stellen daarna in overleg met u het verloop van de verdere behandeling vast. Daarbij houden wij rekening met uw wensen of wat u met de behandeling wenst te bereiken. We stellen een behandelplan op en nemen dit plan met u door. Bij de behandeling met psychosomatische oefentherapie is er vaak bij aanvang van de behandeling meer tijd nodig om de problemen in kaart te krijgen middels een uitgebreide anamnese en het afnemen van vragenlijsten. Bij psychosomatische oefentherapie ligt er minder nadruk op het lichamelijk onderzoek.
Oefentherapie Mensendieck is geschikt voor mensen met specifieke klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook voor wie klachten wil voorkomen. In het geval van klachten kunnen dit houdingsafhankelijke overbelastingsklachten zijn of meer specifieke klachten die voortkomen uit neurologische of orthopedische aandoeningen, reumatische pijn aan spieren en gewrichten, stoornissen in de ademhaling of de bloedsomloop, spanningsgerelateerde klachten, hoofdpijn, pijn aan nek, rug en schouders en arbeidsgerelateerde klachten. Maar oefentherapie Mensendieck is ook bedoeld voor risicogroepen. Dit zijn mensen met een verhoogde kans om klachten of problemen van het bewegingsapparaat te ontwikkelen. Vrouwen die zwanger zijn, kinderen of volwassenen met houdingsafwijkingen, mensen die fysiek zwaar werk verrichten, ouderen, musici, enzovoort. De behandeling richt zich dan op het voorkomen van klachten. Ook kunt je hier terecht voor de behandeling van chronische pijn klachten, psychosomatische klachten en slaapproblemen. In het menu vindt u onder behandeling al de behandelmogelijkheden.
Iedereen heeft een verplichte basisverzekering en kan daarnaast een vrijwillige aanvullende verzekering hebben. Er is een beperkt aantal behandelingen dat uit de basisverzekering wordt vergoed: - voor jeugd (onder 18 jaar) worden 18 behandelingen vergoed bij niet-chronische klachten en - bij een chronische indicatie (een aandoening die op de chronische lijst staat) worden alle behandelingen vergoed (vaak) na de 20e behandeling. De chronische lijst is een lijst met bijzondere aandoeningen, die zijn aangemerkt om langer behandeld te worden of waar een periode van behandeling voor is vastgesteld (bijvoorbeeld post-operatief). De overige behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten. Vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed (als u zich daarvoor verzekerd heeft): - de eerste 20 behandelingen voor de chronische indicatie (zie boven). - voor jeugd (onder de 18 jaar) de behandelingen die nodig zijn na de 18 behandelingen uit de basisverzekering. - behandelingen voor volwassenen vanaf 18 jaar die niet op de chronische lijst staan. Kijk hier voor meer informatie over de vergoedingen en de chronische lijst (in voorbereiding).
Dit is vooraf niet goed te bepalen. Sommige mensen kunnen in een aantal behandelingen geholpen zijn, anderen hebben meer behandelingen nodig. U kunt het aantal behandelingen altijd afstemmen .
De praktijk ligt aan de Akerdijk 235 in Badhoevedorp in de psychologenpraktijk van de Bosgroep. Nummer 235 is tegenover waar de laatste woonboten liggen. De praktijk is met de auto goed te bereiken en er zijn parkeerplaatsen voor de deur. Evenals zijn er plekken om de fiets of een scooter neer te zetten. Bij aankomst kunt u in de wachtkamer plaatsnemen.
U kunt op verschillende manieren een afspraak maken: telefonisch 06-53108862, u kunt een app bericht sturen, per email: info@oefentherapiebadhoevedorp.nl / pssuyl@gmail.com of een bericht verzenden via deze website via het footer menu 'maak een afspraak'.
U heeft geen verwijzing nodig om onder behandeling te komen. Als u geen verwijzing heeft, dan wordt een korte screening afgenomen om te bepalen of u aan het goede adres bent. Om voor bepaalde aandoeningen voor een vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen, heeft u vaak wel een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist nodig. Dit geldt voor aandoeningen die op de zogenaamde 'chronische lijst' staan. Dit is een beperkte lijst met aandoeningen, waarvoor vaak nog andere voorwaarden gelden. De 'chronische lijst' komt niet overeen met 'chronische klachten'. U kunt hierover overleggen met mij als u zich af vraagt of u hiervoor in aanmerking komt.
De praktijk heeft met bijna alle grote verzekeraars een contract. Dat betekent dat de behandelingen van de aanvullende verzekering volledig vergoed worden tot het maximum aantal dat u in uw pakket heeft. In principe zijn er ongeveer 4 grote labels en zijn er vele 'kleinere' zorgverzekeraars die onder één van deze labels vallen. U kunt bij uw zorgverzekeraar nagaan of de praktijk gecontracteerd is of dat bij twijfel bij mij navragen.